Activiteiten

Onze activiteiten

Wij beoefenen 5 disciplines met onze honden, Praktijk jacht, Veldwerk, Zweetwerk, Aportering en shows.

Veldwerk, Zweetwerk, Show en natuurlijk apport is de basis voor de praktijk jacht.

In het veld willen wij graag dat onze Vizsla voorstaat en steady is bij het opgaan van het wild, daarom trainen wij veel veldwerk en gaan wij regelmatig naar veldwedstrijden, Zweetwerk is ook een belangrijke onderdeel in de praktijk jacht zeker als er op grofwild wordt gejaagd, maar ook bij verkeers aanrijdingen van grofwild worden zweethonden ingezet. Deze 2 onderdelen liggen ons het best daarom heeft dat bij ons en hoge prioriteit. Showen is ook wel belangrijk zodat we kunnen zien of de honden correct gebouwd zijn dit is weer belangrijk voor de beweging van de hond, als wij de hele dag gaan jagen dan moet de hond correct gebouwd zijn om dat de hele dag vol te houden. Ook is het mooi om een correct gebouwde hond zien werken.

Veldwerk
Veldwerk vinden wij het mooiste onderdeel van het werk waarvoor de Vizsla is gefokt. Daarom trainen wij best veel en gaan wij 1 a 2 keer per jaar naar het buitenland om te trainen en om te wedstrijden, door deze trainingen kunnen wij onze honden goed laten ontwikkelen, mede hierdoor zijn wij met Szilaz de laaste 4 jaar geselecteerd voor de Europa Cup voor Vizsla’s en in 2016 zijn wij ook geselecteerd voor het WK Hubertus jacht.

Jacht
Bij de praktische jacht komen alle disciplines bij elkaar, hier bij komt het onderdeel apporteren het vaakst voor, Onze Vizsla’s zijn allround honden, of ze nu door een bietenveld, groenbemester of een stukje ruig terrein moet jagen dan doet ze dat, wij zijn ook regelmatig in Denemarken om deel te nemen aan drijfjachten, hier jagen wij op Fazant, Houtsnip, Houtduiven, Hazen, Eenden, Watersnip, Vos en ook Reewild. Hier zien we de Vizsla echt in hun element, Waterwerk is ook geen probleem, zelfs bij hele lage temperaturen gaan ze te water om met grote passie te apporteren.